Новината обяви пред журналисти евродепутатът и областен координатор на партията в

...
Новината обяви пред журналисти евродепутатът и областен координатор на партията в
Коментари Харесай

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов се връща в ГЕРБ


Новината разгласи пред журналисти евродепутатът и регионален координатор на партията в Благоевградска област Андрей Новаков след среща с актива на ГЕРБ в зала " 22-ри Септември " нощес. По време на събранието административният секретар на партията Цветомир Паунов е оповестил решение, взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а точно:

" Г-н Камбитов възвръща участието си в ГЕРБ и поема длъжността на ръководител на Общинската конструкция в Благоевград. Той ще бъде и районен отговорник, като ще подкрепя активността на регионалното управлението, което остава без смяна ". 

Андрей Новаков продължава да бъде регионален ръководител на ГЕРБ, като съставът и пълномощията на регионалното управление остават непроменени. Атанас Камбитов пък ще е на директно послушание на управлението на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и дружно с Новаков ще организират цялостната политика на партията в региона.

Като общински ръководител Камбитов ще има и цялостните права да организира политиката на партията в община Благоевград.

Според Цветомир Паунов Камбитов и Новаков ще създадат " достоверен екип, който има история обратно в политическото минало ".  " Целта е ГЕРБ да си върне същинското мощно лице в Община Благоевград ", добави административният секретар.

В профила си във Фейсбук Атанас Камбитов благодари за предоставеното му доверие:

" Днес бях показан като общински началник на ГЕРБ Благоевград и Областен координатор от административния секретар на Политическа партия ГЕРБ, господин Паунов. Благодаря за доверието на господин Борисов и изпълнителната комисия! Благодаря за поддръжката на всички другари и сътрудници, които участваха! В годините, дружно с тях, дружно с всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, постигнахме доста триумфи и съм сигурен, че и отсега нататък ще бъде по този начин. Очаква ни доста работа, само че имаме опита, силата и решителността да го реализираме. Заедно ще оправим! "

Камбитов има богат управнически опит. През 2007 година бе определен за общински консултант от ГЕРБ. Бил е депутат и кмет на Благоевград в продължение на два мандата. През 2020 година напусна партията на Бойко Борисов след разкола с Цветан Цветанов и се причисли към партията му " Републиканци за България ". На последните локални избори бе издигнат от предприемчив комитет, само че за градоначалник бе определен претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев. ГЕРБ пък поддържаха самостоятелния Илко Стоянов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР